MALATYA / BATTALGAZİ - Beydağı Ortaokulu

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 85.HÜZÜN YILI

OKULUMUZDA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ YAPILDI.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir.

OKULUMUZDA YAPILAN PROGRAM AKIŞIMIZ;

1.Açılış

2.Saygı Duruşu(2 Dakikalık) ve İstiklal Marşı

3.Günün Anlam ve Önemi

4.10 Kasım’la ilgili şiirler

5.Atatürk’ün Veciz sözleri

6.Atatürk’ü Anımsatan Şarkılar

7.Kapanış.

Açılış Programı Sayın Okul Müdürümüz İrfan OKYAY’ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü konuşması ile başlamıştır ;

‘’ Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,Sayın veliler,Sevgili Öğrenciler!

Bugün burada Atatürk’ün aramızdanayrılışının 85.yıldönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.

Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve

benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızdahep yaşayan bir önderdir.

Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığıgünün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; “Atatürk`ü ve en büyük eseriCumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçüdüşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır”

Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğininsizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onuyaşatacak sizlersiniz.” demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın

önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız.Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız.

Bize bıraktığı ışık yolumuzuaydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıpaydınlatmaktadır.Onunaziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum.’’ Diyerek kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile ilgili Atatürk'ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve Atatürk’ü anlatan şarkılar söylendi.10. Kasım dolayısıyla, Ulu Önder Atatürk'ün, onun kurduğu bir bu ülkenin bir ferdi olmanın gururu ile, ölüm yıl dönümünde saygı ve özlem ile andık. Öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz anma programında, duygu yüklü anlar yaşadık.

Törende emeği geçen öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

10-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-202310-11-2023

Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 11:09 - Görüntülenme: 205